مراحل ارتودنسی ؛ چه ثابت و چه متحرک، چه بلند مدت و چه کوتاه مدت، با تشخیص مشکلات و بررسی شکایت اصلی بیمار آغاز می شود.
مراحل ارتودنسی چگونه آغاز می شوند؟
مرحله آغازین مراحل ارتودنسی، با معاینه اولیه آغاز می گردد. قبلا گفته ایم که بهترین زمان اولین مراجعه برای ویزیت ارتودنسی چه زمانی است. همینطور توضیح داده ایم که چرا مراجعه زودتر می تواند به نفع بیمار و والدین او باشد و چرا بهترین سن ارتودنسی برای مشکلات مختلف متفاوت است.
مراحل ارتودنسی – تشخیص تخصصی ارتودنسی
تشخیص چرا نقش مهمی در مراحل درمان ارتودنسی دارد؟
با تشخیص مناسب می توان بهترین خدمت را به بیمار ارایه داد. در واقع اگر دکتری که قرار است ارتودنسی را انجام دهد، در تشخیص تبحر و دقت کافی نداشته باشد ممکن است با تصمیم اشتباه نه تنها حداکثر منفعت نصیب بیمار نشود، بلکه حتی ممکن است صدمه هم به بیمار بخورد.
یک متخصص ارتودنسی توانا؛ در در جه اول با یک تشخیص درست، مسیر درمان را طراحی می کند و قدم به قدم پیش می رود تا به ارتودنسی درست و حسابی و عالی برسیم!
تشخیص چگونه می تواند باعث کاهش طول مدت و تعداد مراحل ارتودنسی شود؟
ارتودنسی نباید بیش از حد طول بکشد. اگر ارتودنتیست مشکل را درست تشخیص نداده باشد و ناسنجیده وارد عمل شود، عملا در باطلاقی خواهد افتاد که خارج شدن از آن ممکن است درمان را بسیار طولانی کند.
متاسفانه بسیاری از بیماران به خاطر تشخیص اشتباه با درمان های بسیار طولانی روبرو می شوندو مراحل ارتودنسی آن ها طولانی تر شده و گاه حتی در نهایت به نتیجه مطلوب هم نمی رسند.
در فیلم زیر توضیح داده ایم که زمان متوسط مطلوب در درمان های ارتودنسی ثابت چقدر است ودر واقع خواهید دید انتظار داریم مراحل ارتودنسی ثابت چقدر طول بکشد:
با تشخیص درست می توان درمان درستی برای بیمار تجویز کرد و طول درمان ارتودنسی را کاهش داد بدون اینکه کیفیت درمان کاهش یابد. مثلا به نمونه های زیر توجه کنید:
درمان سریع (در زمان چند ماه) ولی مناسب در چند بیمار با تشخیص درست حتی می توان بیمار را از جراحی فک بیمورد نجات داد. موارد زیادی می توانید بیابید که به لطف اعتمادشان به دکتر گوگانی دیگر اجباری به درمان جراحی نداشته اند و به نتیجه زیبا و مناسب رسیده اند.
مثلا این مورد:
یا مورد زیر که علی رغم نیاز ظاهری به جراحی فک ، در 14 ماه با درمان استتار مشکلش حل شد. بله! 14 ماه! با وجود اینکه دندان هم کشیده بود!
در مقاله های بعدی در مورد “تشخیص در ارتودنسی” و جزئیات آن صحبت خواهیم کرد.