[eyesonly level="doctor" logged="in" hide="yes"]
مشاهده توضیحات تکمیلی فقط برای اعضا مقدور میباشد. در صورت نیاز عضو شوید.
[/eyesonly]
[eyesonly level="subscriber" logged="in"]
۱- ناراحتی دندان ها: چند ساعت پس از قرار دادن سیمهای ارتودنسی و دستکاری سیم ها اغلب دندانها حساس و دردناک خواهند شد. این درد پس از گذشت چند روز برطرف می شود. استفاده از استامینوفن می تواند ناراحتی شما را کاهش دهد. پس از چند روز از شروع درمان معمولا تحریکات لب و گونه به وسیله تطابق با وسایل برطرف خواهد شد. قرار دادن مقداری موم نرم بر روی سطوح زبر و یا تیز قبل از فرایند تطابق موجب رفع تحریک و تسکین خواهد شد.
۲-رعایت دقیق بهداشت: بعد از صرف هر وعده غذا و یا استفاده از هر گونه مواد غذایی حداقل به مدت ده دقیقه (بهتر: ۱۵-۱۲ دقیقه) مسواک بزنید. مسواک مخصوص ارتودنسی یا مسواک برقی و مسواک به همراه برس بین دندانی توصیه می شود. هر روز توسط دهانشویه سدیم فلوراید (نوع رقیق یا۰٫۰۵%) دهان را شستشو دهید. پس از مسواک زدن دندانها و وسایل ارتودنسی را به دقت معاینه و کنترل کنید. کوتاهی در تمیز کردن دندانها و ماساژ لثه موجب تورم و خونریزی لثه ها می شود. ادامه بی توجهی در نواحی مذکور منجر به ایجاد پوسیدگی خواهد شد.
به یاد داشته باشید: هدف رسیدن به تمییزی کافی است و نه مسواک زدن! مسواک و نخ و دهانشویه همه ابزاری هستند که اگر درست استفاده نشوند، فایده ای نخواهند داشت!
۳- رژیم غذایی: غذاهای سخت یا چسبناک سیمها و سایر وسایل ارتودنسی صدمه رسانده و موجب افزایش طول درمان شده و گاهی اوقات منجر به حرکات دندانی نامطلوب تا زمان معاینه مجدد و اصلاح آنها می گردد. از خوردن غذاهای سخت مانند: ته دیگ، یخ، نان خشک،... اجتناب کنید. خوردن تنقلات مانند آجیل با پوست - پاپ کورن(پف فیل) - شکلات و آبنبات و....ممنوع است. در صورت تمایل به خوردن سیب و هویج و یا میوه های سفت ابتدا آنها را با کارد به قطعات کوچک تقسیم نمایید و سپس میل کنید. ۴- معاینه دندانها: هر شش ماه یکبار برای کنترل و معاینه دندانهای خود به دندانپزشک مراجعه نمایید. ۵- عادتها: از دستکاری سیمها و وسایل ارتودنسی خود با دست یا هر وسیله دیگری اجتناب کنید. دندانهای دو فک را محکم فشار ندهید و از ساییدن آنها به یکدیگر خودداری کنید خصوصا وقتی به دندان شما وسیله ای برای جدا کردن دندان ها چسبانده باشیم. ۶- صدمه به وسایل ارتودنسی: هر روز وسایلی را که بر روی دندانهایتان قرار داده شده است در برابر آیینه به وسیله انگشت کنترل کنید تا مطمئن شوید از روی دندانتان جدا نشده است. اگر یکی از وسایل از روی دندان جدا یا لق شده باشد با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید. وجود وسایل متصل روی دندان از پوسیدگی جلوگیری میکند درحالی که وسایل لق خطرناک بوده و در زیر آن پوسیدگی ایجاد خواهد شد. برای این مطلب به متخصص ارتودنسی خود تا زمان تعیین شده جهت معاینه بعدی صبر نکنید زیرا نصب مجدد وسایل کنده شده نیاز به صرف زمان بیشتری دارد و دادن اطلاع قبلی به متخصص ارتودنسی او را قادر می سازد تا زمان کافی جهت انجام این کار پیش بینی نماید. توجه داشته باشید که وسیله جداشده را باید همراه بیاورید و به یاد داشته باشیدبا این صدمات هم درمان طولانی تر می شود و ترمیم یا اتصال مجدد آنها هزینه درمان را بالا می برد. در صورتی که سیم اصلی بشکند برای تعیین وقت معاینه با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید. در صورت شکستن یکی از سیمهای نازک که سیم اصلی را بر روی وسایل محکم میکند به وسیله نوک پهن موچین یا پاک کن انتهای مدادسر تیز سیم های نازک نگهدارنده سیم اصلی را به محل اولیه برگردانید و مقداری موم نرم بر روی آن قرار دهید تا به لب و گونه آسیب نرساند و با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید. ۷- همکاری: بیمار/وصی محترم، گاهی طی درمان نیاز به دستگاههای متحرک یا کش های بین فکی یا تمرین های مخصوص می باشد. در مورد تشویق و نظارت بر استفاده منظم بیمار از دستگاهها در منزل با متخصص ارتودنسی همکاری کنید.به خاطر بسپارید که حصول نتایج مطلوب نیازمند همکاری بیمار-ارتودنتیست می باشد و اگر همکاری (رعایت بهداشت، محافظت از وسایل،انضباط در مراجعه، استفاده درست از وسایل کمکی،...) بیش از حد نامطلوب باشد حتی درمان ممکن است قطع شود تا ازصدمات بیشتر (پوسیدگی و ...) پیشگیری شود.
[/eyesonly]