ارتودنسی به معنای مرتب و ردیف کردن دندان های بی نظم و نامرتب است. روش های مختلفی برای مرتب کردن دندان ها وجود دارد که در ادامه به آن ها میپردازیم.
ارتودنسی چگونه باعث تصحیح شکل دندان های شما می شود؟
بسته به نوع مشکل بی نظمی و نامرتبی دندان های شما، بهترین متخصص ارتودنسی تصمیم میگیرد که کدام روش مناسب دندان های شماست. همچنین متخصص بررسی می کند که آیا نیازی به برداشتن یک یا چند دندان هست یا نه. در درجه بعد درمان به وسیله دستگاه ارتودنسی آغاز می شود. این درمان، یک درمان زمان بر است و به دو تا سه سال زمان نیاز دارد. بنابراین برای حصول نتیجه مطلوب باید صبور باشید.
در درمان به وسیله دستگاه ارتودنسی، روی هر کدام از دندان های فرد یک براکت قرار داده میشود. سپس یک وایر یا سیم فلزی، از داخل تمامی براکت ها عبور داده میشود. مجموعه براکت ها و وایر، در طول زمان به دندان ها فشار وارد کرده و باعث حرکت آن ها به محل درست خود می شود. این اعمال فشار باعث تحلیل رفتن قسمت هایی از استخوان فک و دندان و ساخته شدن قسمت هایی جدید میشود و به این وسیله ساختار استخوان فک و بی نظمی دندان ها را اصلاح می کند.
بهترین سن برای اصلاح نامرتب بودن دندان، چه سنی است؟
بهترین سن برای تشخیص مشکلات ظاهری فک و دندان، سن هفت سالگی است. بهتر است والدین، در سنین زیر هفت سال اقدامات درمانی برای مرتب کردن دندان های کودکانشان را انجام ندهند. به طور کلی میانگین بهترین سن برای اصلاح وضعیت قرارگیری دندان ها نیز بین سنین هفت تا دوازده سالگی است. پس از سنین دوازده تا چهارده سالگی به دلیل ثابت شدن وضعیت قرار گیری دندان ها و استخوان فک، درمان ممکن است مشکل تر باشد یا مدت زمان بیشتری ببرد. هرچند به لطف دستگاه های جدید و پیشرفته، افراد بالغ نیز می توانند اقدام به اصلاح نامرتبی دندان های خود نمایند.
ارتودنسی ثابت و متحرک چه تفاوت هایی دارند؟
دستگاه های ارتودنسی در دو نوع ثابت و متحرک به کار برده می شوند:
دستگاه ثابت، قابلیت برداشتن از روی دندان و باز شدن را ندارد. ولی دستگاه متحرک قابل باز شدن و بیرون آوردن از دهان است.
دستگاه های ارتودنسی ثابت بیشتر برای بزرگسالان و دستگاه های متحرک برای کودکان و نوجوانی که هنوز استخوان فک و ریشه دندان های آنان شکل ثابتی پیدا نکرده است، استفاده می شود.
دندانپزشکان عمومی میتوانند به راحتی دستگاه های متحرک را روی دندان های فرد، نصب کنند. اما استفاده و درمان با دستگاه های ثابت، نیازمند گذراندن دوره های تخصصی است و باید برای استفاده از این نوع دستگاه، به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد.
دستگاه های جدید از براکت هایی با قابلیت بازشوندگی خودکار، (selfligate) استفاده می کنند که به نام روش دیمون شناخته می شوند. درمان با براکت های دیمون، هزینه بسیار بیشتری دارد، ولی مزایای بسیاری نیز دارد که ارزش صرف هزینه بیشتر را خواهد داشت. از جمله مزایای براکت های دیمون میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- احساس درد کمتر به دلیل وارد آوردن فشار کمتر به ریشه دندان
- کاهش مدت زمان درمان
- ظاهر مناسب تر و زیبا تر براکت ها به دلیل عدم وجود قسمت پلاستیکی (به خصوص اگر براکت ارتودنسی شفاف انتخاب شود)
- کاهش جلسات مراجعه به متخصص
- احتمال بازگشت کمتر نسبت به براکت های سنتی
- افزایش جای برای قرار گیری مرتب تر دندان ها در نتیجه عریض شدن استخوان فک
گرچه نوع دستگاه و کیفیت و موادی که در ساخت آن به کار رفته تأثیر بسیار زیادی روی مدت زمان و روند درمان دارد، لیکن مهارت متخصص نیز در مرتب و ردیف شدن دندان ها تأثیر بسزایی دارد. برای جویا شدن از هزینه ارتودنسی و شرایط پرداخت اقساطی، با شماره های ما تماس بگیرید.
دکتر گوگانی در دو مطب ارتودنسی شمال تهران و ارتودنسی غرب تهران آماده ارائه کلیه خدمات ارتودنسی می باشد.